Bondarvet tripp med crosschen.




Japp, Mot Bondarvet de bar i lördags kring niotiden. Crossarna va lastade i bussen och all utrustning packad. Ett stop i Sala för att gå på Karlströms motor och titta på stövlar åt mig. Gjorde värsta kapet, fick Fox forma pro stövel för 1999:- ord pris 3999:-. Kanoners.
Väl framme i Dalarna fick man gokramen av mormor. Lunch skulle ätas vid ett så jag Anders och hans kusin Martin gjorde oss redo att åka ner på isen. Planen med varför vi åkte upp igår va för att på sjön nedanför lägdorna har dom plogat upp en 2,5 km lång rallybana som dom kör bil på hela tiden. Vi skulle ner med crossarna och Martin med sin fyrhjuling. Det var kanon att åka. Det var så sjukt galet kul, och fort gick de. Jag har ju som sagt lite taskigt med dubb på mitt bakdäck så min bak stack hela tiden, de va kul. Vi åkte ca 3 timmar, de va mkt snö ute på isen, typ upp till knäna så crossen gick på högvarv. När vi skulle hem brände ja rakt över isen före Anders å Martin som tog ett varv extra, ja stannade hojen i vassen för att vänta in dom så vi kunder åka tillsammans upp till huset. När dom kom och ja skulle kicka igång så dog den bara hela tiden då ja skulle köra iväg. Anders kom för att hjälpa och sa att de inte va nå fel utan att jag bara va trött. Så han försökte å då gick de, sen när han åkte iväg å ja skulle åka då dog den igen, efter ca tredje försöket gick de och jag åkte upp men tyckte att crossen kändes konstig. Bad Anders prova den uppe vid huset för ja sa att jag inte riktigt kände igen den. Så han åkte iväg en bit och ropade sedan på mig, älskling ja tror precis att din cross skar!!! UEÄHHHH! Ja blev alldeles kall innombords. Så på väg hem till Västerås satt ja å tok nojjade mig över vad det kunde va för fel. Direkt vi kom hem bytte vi om och åkte till garaget för att kolla. Anders förklarade att de är mkt så med tvåtakt att de blir så här när man kör i sand och i snö. De gjorde mig lugn. Pratade även med Peter, Anders kompis som varit tävlingcrossåkare och nu är motionär. Han va helt säker på att de va kolven eller cylindern som gått paj. Vi tog isär allt och inget av dom sakerna va fel. De var inte så mkt mer vi kunde göra då för dagen efterssom ingen av cross killarna från cross garaget va där och kunde hjälpa oss. Vi åkte hem och letade fel på nätet, de visade sig att de va lagren i vevaxeln som gått pga att den tidigare ägaren som renoverat motorn har gjort allt själv, dvs inte lämnat in lagret på balansering, och vid för högt varv och inget balanserat då äter hojen lagret. Så det är vad som har inträffat nu. Vi har mailat killen vi köpt den av och ska se vad han säger. Iaf så blir de inte tok dyrt som tur är, men ganska mkt pill då man måste klyva motorn. Lite tråkiga nyheter med den roliga dagen. Det var stans bästa åk och nu längtar jag på sommaren. Jättenöjd med dom nya stövlarna, de kändes knappt att dom satt på foten.
Det ringde en tjej i helgen på mobilen och sa att jag får hyra stol hos henne i sommaren. Wiee! Det kommer bli så bra.
Jag har verkligen längtat efter att jobba. Så nu blir man egenföretagare till sommaren.


Vanlig Torsdag

Tjenna, Inte mkt att komma med idag. Gjort praktik som vanligt på salongen. Kallt som katten ute och lite träningsvärk i kroppen. Vart på spinning på eftermiddagen och ska nu iväg och handla lite. Kan bjuda på mitt recept på den goda limpan jag bruka baka. Här kommer de!


Gott och superenkelt dinkelbröd
1 Limpa

Ingredienser:


 
2 dl fiberhavregryn
5 dl dinkelmjöl
1 dl linfrö
1-1½ dl russin
1 dl pumpakärnor
½ dl solrosfrön
2-3 dl grovt hackade nötter (jag tar naturella cashew och hassel- nötter)
2 tsk bikarbonat
4 dl yoghurt
1 rivet äpple, (alltid mot den rödare sorten)
3 rågade msk honung
drygt 1 tsk Salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner yoghurten, det rivna äpplet och honungen. Blanda om ordentligt. Smörj eller lägg ett bakplåtspapper i en formbrödsform och klicka ner smeten.
Grädda brödet längst ner i ugnen cirka 1 timme och 10-15 minuter. Kontrollera med en sticka att det är klart.




Kotten




Idag har jag min lediga dag.
Har vart hos sjukgymnasten på förmiddagen på akupunktur. Efter de drog vi till garaget för att lasta crossen. Sen till Vad gropen för att åka. Det va värsta toklyxet idag för de va nyplogade spår på banan. Det va grymt kul att åka.
Blev lite tid för lunch och toning av bakrutorna på bussen på eftermiddagen, vi lånade garaget i Tillberga och de gick tokfort. Nu ser man inte in.
Tvättar massa kläder nu och gör mig i ordning för yogulatesen, ska gå ner och hänga tvätt och sedan åka.

Arga snickaren kl 20,00 i femman, missa inte!

Garagekväll.

Godmorgon. Snart ska jag dra vidare till salongen med Cerina och se om jag är uppbokad på några kunder idag. I helgen gjorde jag nagelförlängning på en kvinna, hon blev mycket nöjd och det är kul att se resultat av tiden själv att det faktiskt går mycket snabbare nu än i början. Hoppas snart att vara klar med kursen, vill börja jobba.
Igår var jag, Peke Damm och Anders i garaget och byggde ett ställ till verktygsskåpet som vi ska ha i bussen. Det blev så fint. Ska lägga upp en bild när jag kommer hem för nu äre brått..

Ha en bra dag allesammans.





Skåpet är på plats. Nu får vi med oss allt vi behöver.



En flaska vin och besök hos Cerina.

Japp, igår kväll tog jag oskulden av mitt ettåriga nyktra liv. Efter en lång dag på salongen och lite tjaffs med karln, som man har ibland begav jag mig över till Cerina i huset brevid för att snacka lite skit. Det skulle drickas vin och jag som ätit så mycket mediciner i över ett år nu har inte kunnat tagit någonting. Nu är jag ju utan all smärtstillande och äter bara en enda som är min antidepp medicin. Ja googlade och såg att man skulle ta de lugnt med alkohol om man käkar den. Så några vinglas blev det och det va jättemysigt. Vi satt och pratade i tre timmar och lyssnade bra musik. Hur trevligt som helst. Sen kom Anders och hämtade upp oss, vi skjutsade Cerina till Gideonsberg och stannade själva vid Milles för att äta. Det va en klockren avslutning på en stressad vecka. Det har varit mkt naglar i veckan och en hel del träning.
Hoppas att jag ska kunna blogga lite mer nu i veckan som kommer. Kanske kan lägga upp lite recept å grejer på saker ja gillar att käka. Nu ska jag sätta mig vid tv en stund.

En rackarns fin hjärtedag.



Oj oj, nu måste jag få skryta. Jag har nog haft den bästa hjärtedag man kan ha. Vaknade kring niotiden och åt en mysig frukost tillsammans. Världens finaste väder ute, jag är så ledsen över att jag inte fick med mig kameran idag. Iaf var det kallt som fan och vi bestämde att vi skulle åka ut till Vad gropen så ja fick köra lite cross, jag har ju dubb på däcken och de är lika bra att passa på att göra slut på dom när de snart är dags att byta till dubbfritt. På med kläder och in med crossen i bussen. Just ja, vi har köpt buss, i veckan. Här kommer en bild.



Blir så mycket man ska komma ihåg när de är fullt upp i veckan och jag får blogga i slutet av den. Iaf så köpte vi buss i måndags, eller vi bytte rakt av mot s60, nu är det slut på alla sömnlösa nätter kring denna bil. Den kommer nog alltid att vara min favorit men de blev för dyrt och för mkt skadegörelse samt stora kostnader för att kunna lägga till dragkrog etc när vi ska åka cross. Vi har haft s60 ute på blocket i ca 7 månader utan napp, lågkonjungtur, dåliga tider och otur för oss. Så det har varit helt omöjligt att få den såld. För ca två veckor sedan gjorde vi ett nytt försök, de sista för att få iväg den. Då skrev vi att vi kunde tänka oss att byta mot en billigare buss eller bil med dragkrok. Pang, ringde flera inom kort och i måndags åkte vi till Arboga för att byta.
Nu har vi en buss som rymmer våra crossar och en diesel som kommer att hjälpa oss mkt i månaden.
Den pimpades friskt på onsdagen då jag har min lediga dag från salongen. Coola dekaler och fräsch städning i skåp och hytt samt doftgran gjorde susen. Vi är såååå glada. Våran Nissan Primastar är en del av oss nu.

Back till hjärtedagen.
Vi lastade crossen och kom fram till Vad gropen, typ en meter snö kändes det som.
Jag tänkte att de va omöjligt att vi skulle kunna åka i detta så då skulle det bara vara att vända och åka hem. Men tjurig som man är skulle ja åka. Jag prövade två gr och vickade båda, en av gångerna satte jag ner foten på sidan i snön för ja tänkte att ja kunde luta mig mot skaren efterssom ja är för kort för crossen. Hahh där kunde jag ha, de va ingen skare utan ren puder och där låg jag fint i snön med crossen över mig å skrattade så de kom tårar.
Anders rpoade att dom hade plogat nere på isen så vi borde ta oss ner och pröva där. Han tog ett varv och kom tillbaka överlycklig. Det va verkligen skit kul. Vi körde i ett par timmar och kände inte ens att vi va blåfrusna och blöta. Så jäkla kul har ja inte haft sen ja vet inte när. Jag tror att ja underhöll vännen min en hel del för ibland tror ja han skulle kissa på sig. Det va riktigt jobbigt i snön och det slirade bra. De stack när man drog på och de sprutade snö. Fick ett fint snöhjärta av Anders på isen med våra namn i.
...Tillbaka till garaget och lasta av och byta om. Ja fick ett par riktigt fina meck brallor av gubben i paket i morse, som ja ska kunna ha i garaget och en jättefin bh, han är alltid så go mot mig. Vi stannade kvar ett tag och Anders svetsade ett ställ till verktygsskåpet vi ska ha i bussen och jag sopade rent hojen från snö och smörjde kedjan.
Kvällen har varit lugn, ätit mysig middag hemma och kramats i soffan till en riktigt dålig film, men de gör inget för de va skönt att bara ta de lugnt. Jag har haft en jättefin dag och det blir till att minnas. Jag är så glad över att mitt liv inte längre är begränsat.

Nu tar ja de bara lugnt och lyssnar bra musik.
Mys på nu allihopa.

Fikastund med Cerina

Har haft Cerina på besök under dagen. Vi fikade och pratade en massa skit. Det är så härligt med lite kvinnfolk-sällskap ibland. Blir ju en hel del karlar som springer här genom Anders. Vilket också är trevligt, fast idag behövdes det en tjej till hands. Vi har pratat igenom hur sommaren ska bli angående jobb och så. Tagit reda lite på priser angående inköp av material osv. Ska ringa almia i veckan och kolla när dom har starta eget kurser.
Nu degar jag bara efter att ha käkat en bränd havregrynsgröt och städat lägenheten. De blev fint.

Dags att dra och bättra på färgen lite. Ha de.

Tårtkalas för hela slanten den 2 Februari

Grattis gubben på 23 årsdagen.





Ett jäklarna pyssel och tålamod tog det mig att göra Anders tårta som han önskat sig, den blev jättegod och gelen jag gjorde blev också lyckad. Jag kan äntligen pusta ut. Frukost på sängen med winerbröd och kaffe och gofrukost i köket blev riktigt mysigt.
Min barndomsvän Lisa gjorde mig sällskap under dagen då Anders va ute och åt med sin familj. Det va jättekul att hon kom och hälsade på en dag. Det finns mycket att prata om när man träffas så sällan.
Moa, Joel, Peter, Martin och jag firade gubben med tårta och kakor i fredags. Mot kvällen blev det middag som anders lagade, tacogratäng. Svärfar och Hans tjej med son kom och käkade tillsammans. En trevlig kväll.

Nails

Lite nya naglar.


Moa, Marmorering,svart/vit fransk med stickers och pink build


Klassisk vit fransk med glimmerize


Vit fransk med silverstrass på varje nagel och pink build


Lite bredare nagelbedd vit fransk med glimmerize

Nya tag från den tunga gårdagen.

Tjenna,
börjat min tisdag med en nagelförlängning på Ritta. Det blev vit fransk och glimmerize gel. Sedan gjorde jag förstärkning med vit fransk på Cerina. Nu är båda brudarna fina. På söndag ska Cerina komma över så vi kan sitta i lugn och ro och tänka igenom vad och hur vi ska göra till sommaren. Det finns en del förslag.
Kl två kom syrran och hämtade mig så vi åkte ut till hennes katts matte, jag fick träffa så många söta persier. Dom va underbara, jag som älskar katter fick mitt behov som varit tomt länge, väl påfyllt igen. Det är så synd att Anders är tok allergisk, annars skulle vi nog ha många kissar framöver.
Sen har jag bara varit hemma och äte gröt, de blev en torftig middag för de fanns så lite hemma som gick fort att göra. Ska nart ner på lillica och handla lite.
Jo jag skrev inget inlägg igår för jag var så arg hela dagen. Igår morse när Anders gick ut för att hämta bilen då han skulle skjutsa mig till salongen, kom han tillbaka lika fort med gråten i ögonen och typ skriker att någon har  repat våran bil igen!!!! Den som kom tillbaka från lackeringen för två veckor sedan efter första rapningen. Nu har bilen stått på en helt annan parkering och återigen, INGEN annan har fått sin bil repad. Personangrepp? JA! Men VEM?  Vi  sköter oss alltid och har inga ovänner, någon måste va avundsjuk. Den sjuka människan vet nog inte att de gör ganska ont att få sin ekonomi kraschad 2 gr inom ca en månad, när man redan har de dåligt så ska de bara bli värre. Usch nu blev ja arg igen, den är iaf inne på omlackering fom idag.

Nu ska de handlas.


Tvätt och tråk.




Idag har vi haft tvättdag, såå tråkigt. Vi hoppade över tvätten i veckan som va för det var så mycket att göra. Och idag va de som sagt ett lass, så vi har delat upp det på två gånger. Onsdag tar vi alla sängkläder.
Inte så mycket att notera idag, har haft att göra upp över öronen. Vart en sväng till tillberga och tvättat av krossen och lossat på kröken så Jonas kan migga ihop sprickan i den.
Sov gott folk.


RSS 2.0