Jobbvecka igen, inte mkt att kommentera ..

Snart Tisdag, planering CROSS!!!

Bålsjöbanan inte bara dirtbike racing numera...

Surfade in på Norbergs hemsida (crossbana) för att kika lite. Man möttes av denna text som gjorde att man drog på munnen.

Crossbanan stängd pga Hästtävling 20/9





Slagen-med-basebollträ-och-riven-med-limstift.

Gotland Grand National 2009 är nu bokad. Längtes...





Vi kommer att åka dit med Jimmie Och Ida i deras buss, färja och stuga är redan bokad och nu är det bara att träna för fulla glas. Det här kommer att bli en grej att minnas för livet. GGN 2009, Anders och Pia kommer...

Helgens skoj, vi tar det baklänges....

Söndag
Utflykt till Norberg med Anders och Martin som sällskap. Anders med en låg status till en början, men efter en stunds peppning gled vi vägen fram mot Fagersta med tre crossar lastade bakom oss. De tog ca en timme innan vi var framme. Jag har bara kört på banan en gång tidigare och då inte med Rmz-an utan bara med lillen för ex antal månader sen. Banan va som sist. Lite spårig men skön. Underlaget är grus och sand mixat, så det är mjukt underlag att landa i. Jag hoppade långt och högt i platåerna idag och uppgångarna va fina. Första varvet gick inte superbra men när jag fått åka en stund och blivit varm så gled det på bra. Det va verkligen helt sjuk bra teknik träning idag och jag lärde känna min cross som aldrig förr. Vi va verkligen ett ute på banan och jag körde inte alls fast lika mkt som jag brukar. Därav behövde jag inte så mkt hjälp av Anders heller som det annars brukar gjort.
Slutet av banan avslutas med en liten enduro-slinga som jag inte alls vet varför den ligger där, men det var djupa spår i den så nästan halva hojen bottnade i. Det va grymt kul och lerigt. Jag flög av i ett spår och medans jag låg i en brunröd vattenpöl med vatten upp till nacken så stod bettan kvar i spåret som om inget hade hänt. Vi hade tur med vädret då det bara regnade en skur medans vi käkade lunch. Martin och Anders körde otroligt fint där ute och jag är så sjukt nöjd med dagen. Det blev en rejäl tvätt av cyklarna, utrustningen och våra kläder efteråt.



Norbergs depå.



Martin på Anders Kawwwwiz



Jag, svettigt som fasen så kläderna åkte av tillslut.



Anders ville också vara med på ett hörn och slängde av sig allt på överkroppen så att han fick en pose brevid snyggingen.

Sista 1½ timmen av träningstiden lämnade alla oss, inklusive banansvarige och drog hem. Så vi va bara tre st på banan och fick gasa ifred. Fattar inte hur man kan lämna banan bara sådär. Tänk om det skulle hända nått. Aja, vi höll oss i kläderna och inga skador idag... När vi brände hem ifrån banan och kommit ända till Västerås Gryta område, då rasade växellådan på BMWn, haha vi fick åka på fjärde växeln hem i alla rondeller, röljus och korsningar, Anders gjorde det verkligen bra som körde. Iaf så står nu cool driver parkerad vid garaget och ska på kyrkogårn framöver. Inget av det som hände va oväntat utan vi har egentligen bara väntat på att nått ska hända.
Jimmie kom till garaget och hämtade upp oss. Det bar av hem och duscha medans han så snällt väntade. SEdan åkte vi hem till dom i Skultuna och tittade film och käka tacos. Vi kikade på Män som hatar kvinnor. OJ OJ OJ säger jag bara. Bästa svernka filmen på flera flrera år. Fint filmad, väldigt välgjord och förstklassig på många sätt. Grymt skådespeleri och Lisebett som Noomi Rapace egentligen heter borde få en stor utmärkelse och även få bästa kvinnliga roll 2009. Det va helt otroligt va duktig hon va och man ville aldrig att filmen skulle ta slut. Ett måste att se för er som inte redan har gjort de. Hem kom vi också, vi har fått lånat Idas bil och behöver inte tok oroa oss dom närmsta dagarna för hur vi ska ta oss fram. Jätte tack.

Lördag


Lördagen spenderade jag på malmabanan med Anna och David. Mälarfräsen var för fullt i gång och det fanns mycket roligt att titta på. Dock inträffade det ett antal otrevliga krascher ute på banan. Ambulansen hade fullt upp under hela tävlingen. Anders skruvade för fullt ute i garaget med våran buss nu när vi äntligen fått våran nya växellåda. Klart fattades det saker såklart så efter en hel dags skruvande kunde man konstatera att det inte skulle gå att få igång bussen på ett par dagar. Men har man väntat månader så kan man vänta dagar. Kvällen avslutades i soffan med en hemmagjord kycklingsallad och en hyrfilm. I taket lyser stjärnorna. Jag hyrde den mest eftersom jag velat se den så länge och jag vet att det är en film som Anders inte skulle tycka vara bra så passade jag på nu när han skulle vara kvar ute i garaget ett tag till. Men tiden gick och jag hade annat att göra innan jag kunde börja titta så han hann hem och vi kikade bägge två och jag blev förvånad över att han satt kvar hela filmen. Det var en gripande svensk film som handlar om en tonårsdotter och hennes cancer-sjuka mamma.



Anna och David.



Vår fina hemmabana



Fredag

Jag jobbade till sex och var helt knäckt på kvällen när jag skulle åka till Sara på fest. Sara är frisör på jobbet och hade i förra söndagen fyllt 20. Vi käka god mat och fikade en hel del. Amanda dök upp lite senare och det blev en skön stund lite senare när vi bara satt och chillade och snacka skit. Det blev nyktert för mig hela kvällen och bra va nog de eftersom jag va så trött redan efter jobbet. Jag följde inte med ut på krogen utan rundade av vid 00.00.



Sara i bakgrunden och Amanda som röker.

Gegga el smecko..

Hello.. Nu har jag bytt mobil, införskaffat en företagstelefon med mitt jobb nr som fast nr fom den 7/9 men tills dess fortsätter jag med mitt nr 0768388432. Därav inga bilder att lägga upp nu. Alla bilder ligger i min gamla telefon och sparat på den, inte i ett minneskort. Ska klura ut hur det ska göras snart.
Bilder från sthlms crossen ligger där också. Tävlingen i Enköping förra helgen alltså. Oj Oj vad roligt det va.
Det ösregnade från scratch när vi vaknade 05.00 på morgonen tills vi va klara någon gång vid 13.00 tiden, ja himlen hade öppnat portarna och sköljde praktiskt taget hela mälaren över oss.
Träningen gick bra, vi hade 20 minuter på oss att känna på banan ink två starter på grind. Banan va kletig och blöt, men inte hal. Tyckte greppet va skönt och jag tog det lugnt genom träningen.
In i depån och till våran plats för tvätt och lite inställningar av hojen. Vi hade inte riktigt någon värme under morgonen och spöregnet gjorde en kall och stel. Jag fick iaf låna en regnjacka av Anna och slapp få in allt på kroppen. Anders var till otroligt stor hjälp som fixade med allt kring pauserna.
I kvalet skulle jag och Anna få köra tillsammans, vi va alltså tre st från vårat team som tävlade denna dag. Anna, jag och Madde. Starten på grinden gick relativt bra och jag försökte även nu att ta de lugnt så att jag skulle ta mig igenom banan utan att falla. Nu regnade det ännu mer och halt och spårigt hade det blivit. En efter en föll grabbarna i backen och blev liggandes i smeten. Jag körde på och försökte att inte göra några förhastade svängar. När jag kom på den övre delen av banan har dom byggt ett bromshopp som nu inte va så fint som träningen timmen innan. De hade blivit cykelställ i uppgången och bakom hoppet låg en kletig Anna under sin hoj och kom inte upp. De va bara att åka vidare eftersom man skulle riskera att själv inte ta sig därifrån och chansen att någon kunde hoppa på en fanns. Jag åkte varv på varv och hon låg kvar. Mitt näst sista varv va jag trött och mötte dåligt md kopplingen när jag skulle upp för långbacken och crossen la av. Typiskt, massa tid som gick åt till att kicka när man va helt slut. Jag försökte med allt. Gashandtaget hade blivit så smetigt av leran att när ja väl kickade igång hojen gick det inte att gasa för jag bara gled av med handen. Och handsken va minst sagt lika kladdig. Jag tog av mig och började skrapa med naglarna. Inget grepp då heller. Anna hade äntligen fått hjälp uppe i backen och kunde ta sig i mål. Det gick alldeles för lång tid innan jag kom iväg men jag tog mig i mål. Så synd att det hände för jag tyckte att jag hade bra rull innan.
Dags för en tvätt av cyklarna igen och jag hade redan förbrukat två par handskar, ett par roll-off brillor, en hjälm och en uppsättning kläder. Bytte om från ca 10 kg tyngre kläder av all lera och fick på mig torrt. Nu fanns det tid att äta och ta de lugnt en stund. Våran final skulle inte gå förrens kl 14.10. Madde va nu ute och körde sitt kval men kraschade dock efter sitt första eller andra varv. Kopplingsfästet gick av och hon fick en rejäl smäll mot benet som sedan svullnade rejält. Inget mer tävlande för henne den dagen. :(
Mitt i ätandet kommer Annas mamma springande och säger att vi ska köra final om 10 min. Japp tiderna va ändrade och det va bara att göra sig klar. Uppehåll just och och man hade förväntningar på att banan nu skulle vara lite mer uppkörd att det inte skulle bli halt. Starten gick bra och vi åkte iväg. Efter redan första varvet när folk fallit en efter en i backen och bröt tävlingen så kom vi till den långa nerförsbacken och skulle vända upp för den långa. Där låg tre hojar i kurvan och tog sig inte upp. Man behövde verkligen farten till att ta sig därifrån och när man vart tvungen å slå av för dom som låg där, tappade man allt och det gick inte att komma upp. Fler och fler åkare föll och det va folk i hela backen. Fick höra senare att der varit tillsammans 16 förare som plaskat runt i backen samtidigt och inte kom någon vart. Jag av-vaktade i kurvan och samlade kraft för att försöka sicksacka genom dom som låg där. Anna låg med två eller tre cyklar längre upp mitt i banan och funktionärerna hade fullt sjå att försöka hjälpa till i kladdet. Banan hade förvandlats till blårera-smetgeggamoja. Och den sög verkligen tag i allt. Kläder, skydd och däcken på hojen va smeckfulla. Jag försökte och försökte ta mig upp men bara fassnade på vägen och fick rulla ner igen. Anna fick loss sin hoj och hjälp att komma ner för backen till mig. Hon gjorde nått som man inte får för då blir man diskade, hon åkte av och började på en annan del av banan. Då slapp man backen och kunde åka vidare. Så nästa varv hade hon farten man behövde nerför backen och kunde ta sig upp för den långa och fortsätta tävlingen och gå i mål. Jag ville göra samma sak men fick inte för funktionären sa att då blev man diskad. Så jag prövade några gånger till uppför backen men gled bara ner. Anders sprang fram från läktaren och såg att jag va slut och tyckte det va bra kämpat ändå. Jag avbröt finalen och åkte in i depån.
Mkt bra kämpat första tävlingen och jag är så nöjd med min insats. Ingen såg Annas *knep* och hon blev inte diskad utan fick behålla sin plats i tävlingen. Vi stannade kvar och tittade på A klassen- eliten när dom körde. Klockan va omkring tre och solen hade sedan länge tittat fram och torkat upp banan fint. Så den klassen måste ha fått ett underbart grepp ute på banan. Så kan det gå. Mkt roligt som inträffade den dagen och jag är helnöjd..
Bra kämpat alla tjejer som körde sthlms crossen 22/8 Enköping 2009.

Cross vs snell hest!!!



Bild från tisdagsåkningen, Anna och jag.



Bild från malma för några veckor sedan.


Livet leker och jag bara njuter av det. Snart är det Sthlmscrossen, den 22, nästa lördag alltså kommer vi att gasa på i Enköping. Har varit en kanon helg med en lång ridtur ute i Skultuna med Ida. God middag och skönt sällskap kvällen lång. Vi låg över tills igår och gick upp i tid för frukost och sedan ut till garaget för att lasta hojar. Jag fick Anders att ta tag i sitt åkande också, jättekul. Det bar av mot Surahammar tidigt och banan va underbar. Dom har bättrat på banan med dubblar, och uppförstrappor. Den va verkligen mer teknisk och roligare än någonsin. Jag satsade på att ta uppförstrappan längst bort på banan, den nya. Och i slutet av dagen gick det kanon. Anders hoppade alla hopp under dagen och han va skit bra. Kul att se han utvecklas så mkt under så kort tid. Jag tog vara på tipsen som jag får av honom och Jimmie när det gäller kurvor och rakor å sånt. Så vi åkte tilsammans ganska mkt under dagen och en och två gånger blockade jag tom honom. Anna kom å tränade också när vi åkt ett tag. Ja råka bromsa stopp efter en platå och rullade över. Tappade min bromsvätska så det blev slutåkt för dagen men vi va helnöjda med all träning vi fått.
Vi åkte hem och tvättade hojar och utrustning och sedan bara hem och myste resten av lördagen. Såg en jättebra film på 3an också, Jagad. Rekommenderar.
Idag har vi varit ute och fixat min broms och luftat den så att jag kan köra igen. Kl fem ska vi till Sara och Björne å grilla. Vi tänkte ta crossarna dit, ut å busa lite på vägen. De ska bli grymt kul. Nu ska jag byta om och åka ner på stan och träna kondition.
Ha de gött....


Uppdatering

Go kväll.. Sitter med en inpackning från Kerastase i håret nu. Typ världens bästa hårvårdsmärke, där av priserna också, lite synd att dom ska kosta så mkt. Men de ja skulle komma fram till va att kl är 20.00 och jag är hemma och sitter med den i huvudet, det stämmer inte riktigt in på hur det brukar se ut på torsdagar den här tiden. Det brukar vara dom sista varven och tagen på banan och sedan tvätt av cross. Idag öppnade helvetet sig och hällde sin beskärda del av vatten över Västerås City med omnejd. Japp, inge vidare. Jag som redan grönsnorar ska nog inte ut i kalla regnet och göra mig ännu förkyldare. Så det blev en extremt lugn hemma kväll med Anders. Ledsen över att inte fått någon träning alls.
Det är dags att förnya mitt gymkort, och denna gång blir det icke på friskis. Har verkligen trivts bra med att gymma där men det är lite bökigt just nu att få tiden att räcka till och förflytta sig från plats till plats. Så nu ska det bli ett kort på njoy några våningar ovanför mitt jobb. Alltså i samma hus. Ja kommer att kunna gymma varje dag innan jag börjar jobbet och det är kanon.
Igår va jag på spicy hot och lunchade med Ida, de va jättemysigt. Vi är bortbjudna till dom imorn efter jobbet. Hon å jag ska ut på en lång ridtur och sedan ska vi mysa med grabbarna. Vi blir kvar hos dom över natten. Det ser vi fram mot.
Träningen i tisdags va underbar. Fick varv med Anna och Jimmy på banan och det gick kanon.
Nu måste jag skölja ur mitt hår..
Hej alla.

Alla tiders födelsedag, hurra hurra HURRA!!!

Tjenixen..
Igår fyllde jag 21 och hade en kanondag. De skulle bli crossåkning i Enköping, men när vi kom dit kl 10 hade jag olja på mina belägg fram, dvs ingen frambroms som tar då och banan va skit kass. Verkligen missär och tårar.
Vi begav oss hem med tunga steg och ändrade planer för dagen.
Det blev ica och en lång inköpslista på div goda saker till en komplett kycklingsallad och färsk frukt. Vi packade korgen och drog till Hallsta och badade på vårt sommarställe. Det va jätte mysigt och det blev en hel del pussar på filten i gräset. Mitt i allt åkte Jimmie förbi och stannade med barnen. Vi bestämde att vi skulle träffas lite senare i garaget och skruva med mina gafflar, så han kom och gjorde oss sällskap.
Kvällen bestod av matlagning och mys. En riktigt skön dag i det fina vädret.
Jag är så stolt över min present från Anders; kolla här vad jag ska pryda min plast på crossen med. De va en sån sjukt bra grej av honom att komma på. Tack så jätte mkt. Jag älskar dej av hela mitt hjärta!




Tack alla söta för dom fina presenterna. Allt kommer att komma väl till användning.


Skriver en liten kommentar om fredags festen medans det gungar i min mage. En riktigt rolig kväll med trevliga gäster.
Taco middag med Anders, Robert och Micke först och lite skålande, sedan kakor, glass och sprit med de andra. Avslutning kring 04:00 tiden med en kastspya över överkastet. 06:00 Uppe för fulla muggar och diskar och donar med Robert . Efterssom vi fortfarande va på fyllan antar jag att vi hade kraft till de. För resultatet av fredagens shottande och sömnbrist tog ut sitt rätta jag på lördag eftermiddag. Tack alla för en rolig kväll!

De är klistrigt, snart cider!

Tjohoo! Ja hoppar fram med mina kryck-käppar pretty bra nu. Så fort ja fuskar svullnar foten upp. De är ledbandet som är tänjt och stukat och de ha jag varit med om ett antal gr tidigare då ja lira volley boll för några år sedan. När de händer brukar ja få hoppa på kryckor av och till under några månader. De är en seg sak att läka eftersom man behöver fötterna till så mkt och att man hur som helst stödjer sig på fossingen då och då. Nu är crossåkningen det minsta problemet eftersom ja knappt behöver använda foten då. De är ifall ja ramlar de kan gå illa. Iaf så är crossen fortfarande isärplockad för byte av kolv, ventiler och lite annat smått och gott. De ska va fräscht när man åker tycker jag. Min personliga meck heter Anders och bor med mig. Han är så söt som ställer upp och hjälper mig när ja inte riktigt kan med allting som ska göras ännu.
Imorn är de lite fest här på rekylgatan. Ja fyller år på söndag men då blir de crossåkning för hela slanten så lika bra att ta spriten dagarna innan, Nära och kära dyker upp, synd att så många jobbar eller är på semester, hela 11 st som fattas. Nu ska ja lägga mig å läsa lite.
Uppdatering och kort kommer inom kort. Hejja!

Helghelg.

Hello.. Nu har ja varit flitig. Eftermiddagen har för ovanlighetens skull inneburit bakning. Jag har gjort bullar, bröd och kakor. Roligt att bjussa på någe när de kommer folk på fredag. Också har Jimmie och Ida varit här och fikat en sväng. Mysigt.
Vi vaknade ganska så sent idag, kring elva tiden. Rackarns fint väder ute, så vi tog en runda ut till Sundängen Campingen och spelade lite minigolf. Anders fick vinna så att han inte blir sådär grinig och släpper av mig efter vägen sen.
Det va skönt för en gångs skull med fint väder hela dagen och ledighet. Jobbade igår och sen blev de biobesök, vi kika på public enemies.
Dags för en dusch och sedan tv..hej!

RSS 2.0