Vanlig Torsdag
Tjenna, Inte mkt att komma med idag. Gjort praktik som vanligt på salongen. Kallt som katten ute och lite träningsvärk i kroppen. Vart på spinning på eftermiddagen och ska nu iväg och handla lite. Kan bjuda på mitt recept på den goda limpan jag bruka baka. Här kommer de!
Ingredienser:
2 dl fiberhavregryn
5 dl dinkelmjöl
1 dl linfrö
1-1½ dl russin
1 dl pumpakärnor
½ dl solrosfrön
2-3 dl grovt hackade nötter (jag tar naturella cashew och hassel- nötter)
2 tsk bikarbonat
4 dl yoghurt
1 rivet äpple, (alltid mot den rödare sorten)
3 rågade msk honung
drygt 1 tsk Salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner yoghurten, det rivna äpplet och honungen. Blanda om ordentligt. Smörj eller lägg ett bakplåtspapper i en formbrödsform och klicka ner smeten.
Grädda brödet längst ner i ugnen cirka 1 timme och 10-15 minuter. Kontrollera med en sticka att det är klart.

Gott och superenkelt dinkelbröd
1 LimpaIngredienser:
2 dl fiberhavregryn
5 dl dinkelmjöl
1 dl linfrö
1-1½ dl russin
1 dl pumpakärnor
½ dl solrosfrön
2-3 dl grovt hackade nötter (jag tar naturella cashew och hassel- nötter)
2 tsk bikarbonat
4 dl yoghurt
1 rivet äpple, (alltid mot den rödare sorten)
3 rågade msk honung
drygt 1 tsk Salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner yoghurten, det rivna äpplet och honungen. Blanda om ordentligt. Smörj eller lägg ett bakplåtspapper i en formbrödsform och klicka ner smeten.
Grädda brödet längst ner i ugnen cirka 1 timme och 10-15 minuter. Kontrollera med en sticka att det är klart.

Kommentarer
Postat av: Moa
Älskar det där brödet!
Postat av: Petra
grattis på namsdagen pia:)
Trackback